Svijet

Tjelohranitelj brazilskog predsjednika novi načelnik policije

Tjelohranitelj brazilskog predsjednika novi načelnik policije
Foto: Tanjug/AP | Tjelohranitelj brazilskog predsjednika novi načelnik policije

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro imenovao je danas svog šefa obezbjeđenja i porodičnog prijatelja Aleksandra Ramagema za prvog čovjeka federalne policije u jeku istrage koja se vodi protiv predsjednikovog sina, nekoliko dana nakon ostavke ministra pravde i sumnji da se brazilski šef države miješa u rad policije, izvijestio je Rojters.

Odgovarajući na optužbe bivšeg ministra pravde i nekadašnjeg bliskog saradnika Serža Moroa, brazilski predsjednik je odgovorio: "Ja postavljam na funkcije, to su moja ovlašćenja, a kada ih budem prenio na nekog podređenog, više neću biti predsjednik".

Prema pisanju brazilskog dnevnika "Folha de sao Paulo", vrhovni sud Brazila pokrenuo je istragu koju vodi federalna policija Brazila o Bolsonarovoj ulozi u "rasturanju lažnih vijesti".

Istovremeno, u Službenom listu Brazila objavljeno je da je brazilski predsjednik, umjesto uticajnog Serža Mora koji je podnio ostavku na mjesto ministra pravde, postavio Andrea Mendonsa (47), bivšeg državnog tužioca bliskog vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije