Svijet

Pratite nas na Google news

Tlo se ne smiruje: Dva nova zemljotresa u Albaniji za nekoliko minuta

Tlo se ne smiruje: Dva nova zemljotresa u Albaniji za nekoliko minuta
Foto: Screenshot | Tlo se ne smiruje: Dva nova zemljotresa u Albaniji za nekoliko minuta
S.L.

Tlo u regionu se ne smiruje, te su tako zabilježena dva nova zemljotresa u Jadranskom moru u blizini Albanije i to u samo nekoliko minuta.

Prvi potres zabilježen je u sedam minuta do 16 sati i bio je jačine 3,6 stepeni po Rihterovoj skali. Epicentar je bio 23 kilometra jugozapadno od Lješa na dubini od 10 kilometara.

Samo šest minuta kasnije tlo se ponovo zadrmalo. Ovaj zemljotres bio je jačine 3,5 stepeni po Rihteru, a epicentar je zabilježen 40 kilometara sjeverozapadno od Tirane na dubini od 10 kilometara, saopšteno je na sajtu EMSC koji prati seizmološke aktivnosti u svijetu.

Podsjetimo, više od 50 ljudi izgubilo je život, a oko 2.000 je povrijeđeno u razornim potresima koji su 26. novembra pogodili Albaniju. Brojni objekti su u potpunosti uništeni, a najgore je prošla opština Drač.

U ovoj opštini neka naselja su u potpunosti sravnjena sa zemljom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije