Svijet

Tramp "upravo saznao" za istragu FBI: Lažljivi Komi, ljigavac

Tramp "upravo saznao" za istragu FBI: Lažljivi Komi, ljigavac
Foto: N.N. | Tramp "upravo saznao" za istragu FBI: Lažljivi Komi, ljigavac

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp dasnas je "ispalio rafal" poruka na Tviteru nakon što je saznao da je Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo istragu o njemu, u kojoj je utvrđivano da li je Tramp tajno radio u korist Rusije protiv američkih interesa.

Američki list "Njujork tajms" objavio je u petak, navodeći kao izvore bivše policijske zvaničnike i druge osobe upoznate s istragom, da je u danima nakon što je Tramp u maju 2017. otpustio Džejmsa Komija sa pozicije direktora FBI, ova federalna agencija postala toliko zabrinuta ponašanjem šefa Bijele kuće da je pokrenula istragu o Trampu.

Tramp je u roku od jednog sata napisao pet tvitova na ovu temu, koristeći kao i obično uvrijedljive epitete pisane velikim slovima.

"Vau, upravo sam saznao u ''Raspadajućem Njujork tajmsu'' da su bivši korumpirani lideri FBI, od kojih su skoro svi otpušteni ili natjerani da napuste agenciju zbog nekih veoma loših razloga, otvorili istragu protiv mene, bez ikakvog razloga & bez ikakvog dokaza, nakon što sam otpustio Lažljivog Džejmsa Komija, jednog potpunog ljigavca!", naveo je u Tramp u prvoj u nizu poruka na ovoj društvenij mreži.

U daljim tvitovima Tramp je napisao da je "zanimljiva stvar u vezi sa Džejmsom Komijem da su svi željeli da bude otpušten, i republikanci i demokrate", uz pominjanje "Kvarne Hilari (Klinton)" i toga da je njegova odluka da otpusti Komija bio "sjajan dan za Ameriku" pošto je ovaj bio "Pokvareni Policajac".

"Ja sam bio MNOGO oštriji prema Rusiji nego Obama, Buš ili Klinton. Možda oštriji od bilo kojeg drugog predsjednika. U isto vrijeme, & kao što sam često govorio, slagati se sa Rusijom je dobra stvar, a ne loša stvar. Sa punim pravom očekujem da ćemo jednog dana ponovo imati dobre odnose sa Rusijom!", poručio je Tramp u posljednjem tvitu iz ove serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije