Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Manji broj naših vojnika ostaje u Siriji da štiti naftu

Tramp: Manji broj naših vojnika ostaje u Siriji da štiti naftu
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Manji broj naših vojnika ostaje u Siriji da štiti naftu
N.N.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je da će jedan dio američkih trupa ostati u Siriji uprkos njegovom ranijem pozivu da se povuku.

On je rekao da će manji broj vojnika ostati da štiti naftna polja, a drugi će ostati u blizini Izraela i Jordana, prenosi "Klix.ba".

Odluka Donalda Trampa od prije dvije sedmice da povuče američke snage iz pogranične regije Sirije i Turske izazvala je kritike čak i nekih njegovih pristalica, piše "BBC News".

Ubrzo nakon toga Turska je započela ofanzivu protiv bivših američkih saveznika Kurda.

Predsjednik SAD-a ponovo je branio svoju odluku da se povuče usred optužbi da je izdao snage koje su predvodile Kurde, a koji su bili važan partner SAD-a u borbi protiv terorističke grupe Islamska država.

"Zašto bismo svoje vojnike stavljali u sendvič dvije velike grupe, potencijalno među stotine hiljada ljudi, koji se bore? Mislim da to ne ide tako", rekao je tada Tramp.

Međutim, Tramp je takođe rekao da su od SAD-a Izrael i Jordan zatražili da ostave mali broj vojnika u potpuno drugom dijelu Sirije. Istakli su da su u drugom dijelu zemlje potrebne američke snage kako bi se "osigurala nafta".

U sukobima širom svijeta raspoređeno je ukupno 200.000 američkih vojnika uprkos Trampovim obećanjima da će ih vratiti kući.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije