Svijet

Tramp se vraća, prvi skup poslije nekoliko mjeseci

Tramp se vraća, prvi skup poslije nekoliko mjeseci
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Tramp ima prvi skup poslije nekoliko mjeseci
Tanjug

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp održaće danas miting u Ohaju, što će biti njegov prvi skup od odlaska iz Bijele kuće, a ujedno i prvi od upada njegovih pristalica na Kapitol u januaru kada je poginulo pet osoba.

Ovaj skup bi, po ocjeni analitičara, mogao da nagovijesti njegov eventualni angažman u izborima za Kongres 2022. a možda i planove za novu predsjedničku kandidaturu, 2024. godine.

Iako je Tramp već govorio na skupovima republikanaca poslije izbornog poraza, ovaj miting u Ohaju, državi u kojoj je pobijedio na izborima 2020. godine, označava povratak masovnim okupljanjima koja su od ključnog značaja za zadržavanje podrške u bazi stranke.

Protjeran sa Twittera, Facebooka i drugih društvenih mreža koje je koristio za komunikaciju s pristalicama, Tramp željno iščekuje povratak na scenu, piše Ju-Es-Ej tudej.

"Vidimo se u subotu uveče. Učinimo Ameriku velikom ponovo, ponovo!", naveo je Tramp u saopštenju organizacije Sačuvajmo Ameriku, dodajući da očekuje veliki odziv.

Organizatori najavljuju da će ovo biti prvi od nekoliko Trampovih nastupa u cilju podrške kandidatima na unutarepublikanskim izborima.

Politički analitičari kažu da će ovakvi događaji pružiti Trampu platformu da se ponovo nametne kao lider Republikanske partije, promoviše svoje teorije zavjere o novembarskim izborima i namiri stare račune, navodi se u tekstu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije