Svijet

Tramp ne odustaje od zida na granici sa Meksikom

Tramp ne odustaje od zida na granici sa Meksikom
Foto: N.N. | Tramp ne odustaje od zida na granici sa Meksikom

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp demantovao je da je promijenio svoj stav prema podizanju zida na granici sa Meksikom, nakon što je šef osoblja Bijele kuće Džon Keli izjavio da Tramp "nije bio informisan" kada je davao takva obećanja.

"Kampanja je dosta drugačija od vladanja", rekao je Keli, dodajući da je predsjednikov stav o zidu "napredovao" od vremena predsjedničke kampanje 2016. godine, prenosi BBC. (BBC).

Nekoliko sati kasnije, Tramp se oglasio na Twitter, demantujući da je promijenio svoj stav prema izgradnji zida.

"Zid ostaje zid, nikada se nije promijenio niti napredovao, još od dana kada sam ga zamislio. Neki dijelovi zida će biti providni, zbog propisa, a nije planirano da se gradi u dijelovima gdje ima prirodnih prepreka, kao što su planine, pustinje i velike reke", poručio je Tramp na Twitter i dodao:

"Zid će, direktno ili indirektno, ili kroz dugoročne otplatu duga, platiti Meksiko, jer imaju 71 milijardu dolara trgovinskog viška sa SAD, 20 milijardi dolara za zid je ništa u poređenju sa tim koliko Meksiko zarađuje od SAD!".

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika saopštilo je da neće platiti za zid ni pod kojim uslovima, odgovarajući na Trampove tvitove.

Takođe su demantovali Trampovu izjavu da je Meksiko najopasnija zemlja na svijetu.

"Iako Meksiko ima veliki problem sa nasiljem, jednostavno nije tačno da je Meksiko najopasnija zemlja na svetu", saopštilo je Ministarstvo, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije