Svijet

Tramp razmatra sve opcije za finansiranje zida

Tramp razmatra sve opcije za finansiranje zida
Foto: Tanjug/AP | Tramp razmatra sve opcije za finansiranje zida

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp razmatra sve moguće opcije kako bi pronašao novac za izgradnju zida na južnoj granici sa Meksikom, saopštila je portparol Bijele kuće Sara Senders.

Ona je za Fox news rekla da Tramp razmatra i dvopartijski sporazum o bezbjednosti na granici, koji je postignut u Kongresu SAD, ali da američki predsjednik mora da vidi konačan sporazum prije odluke o tome da li će ga potpisati.

"Postoje neke pozitivne stvari u ovom prijedlogu zakona, ali to sigurno nije dovoljno. Predsjednik i njegov tim razmatraju svaku moguću opciju kako bi dobili sva novčana sredstva potrebna za izgradnju zida", istakla je Sendersova.

Kongres SAD ima kratak rok za usvajanje zakona, kako bi se izbjegla nova blokada američkih vlasti, a pojedini mediji, uključujući CNN i "Washington post", prenijeli su da Tramp planira da potpiše sporazum.

Predstavnici Bijele kuće nisu odgovorili na zahtjev da prokomentarišu navode medija.

Tramp je juče rekao da ne isključuje mogućnost stavljanja veta na prijedlog, jer nije zadovoljan sporazumom koji ga sprečava da dobije sredstva za izgradnju zida.

Međutim, Tramp je naglasio da ne očekuje novu blokadu vlasti u Vašingtonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije