Svijet

Tramp želi migrante iz Norveške, a ne one iz "odvratnih zemalja"

Tramp želi migrante iz Norveške, a ne one iz "odvratnih zemalja"
Foto: Ilustracija | Tramp želi migrante iz Norveške, a ne one iz "odvratnih zemalja"

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp je tokom sastanka u Bijeloj kući iznio kritike na račun migranata iz pojedinih zemalja Latinske Amerike i Afrike, te poručio da oni "dolaze iz odvratnih zemalja"

Kako su javili američki mediji, Tramp je u Ovalnoj sali imao sastanak u vezi sa pitanjem migranata, a tom prilikom je na račun nekih zemalja iznio teške riječi. 

Navodi se takođe, da su sastanku prisustvovali senator Južne Karoline Lindzi Graham i senator Illinoisa Dik Durbin, a Tramp je tom prilikom rekao: "Zašto bi željeli da ovdje dolaze migranti iz ovih odvratnih zemalja. Trebamo uzimati više migranata iz Norveške."

Američki predsjednik je u prvoj godini svog mandata potpisao niz odluka koje se tiču migranata, a ove odluke u značajnoj mjeri negativno su se odrazile na migrante i njihova prava. 

Posljednja Trampova odluka ticala se izbjeglica iz El Salvadora, kojih je oko 200.000 nakon zemljotresa 2001. godine dobilo privremeni boravak SAD-u. Tramp je izjavio kako ove izbjeglice imaju 18 mjeseci da napuste zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije