Svijet

"Trampova administracija uvela više sankcija Rusiji nego Obamina"

"Trampova administracija uvela više sankcija Rusiji nego Obamina"
Foto: Tanjug/AP | "Trampova administracija uvela više sankcija Rusiji nego Obamina"

MOSKVA - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa donijela je više odluka o uvođenju sankcija Rusiji nego što je to bio slučaj sa administracijom bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je novinarima u Moskvi rekao da se "zabrojao" kada je pokušao da prebroji sve odluke o sankcijama koje su donijele Trampova i Obamina administracija.

"Usput, Trampova administracija je uveliko premašila Obaminu kada je riječ o broju fizičkih i pravnih lica koja su obuhvaćena tim odlukama", istakao je Lavrov.

Lavrov je napomenuo da SAD ne namjeravaju da rješavaju sporove pregovorima, kao što to čine Rusija i Kina.

"Naše američke kolege su praktično davno odustale od diplomatije kao metoda poslovanja na međunarodnoj sceni", kaže Lavrov.

Lavrov je podsjetio da ukoliko neko ne sprovodi vrlo egzotičnu politiku, sastavljenu od jednostavnih i primitivnih koraka, onda SAD postave zahtjev, a da sankcije uvode ukoliko se zahtjevi sa ultimatumom ne ispune i ukoliko nema "kapitulacije".

Šef ruske diplomatije još jednom je naglasio da Rusija i dalje "drži otvorena vrata za pregovore", javio je TASS.

Lavrov je dodao da će Rusija uvijek biti otvorena za dijalog, ali da dijalog mora biti ravnopravan i da cilj dijaloga mora da bude balans interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije