Svijet

Trasova obećala voditi Britaniju "kroz oluju"

Trasova obećala voditi Britaniju "kroz oluju"
Foto: Twitter / Printscreen | Trasova obećala voditi Britaniju "kroz oluju"

LONDON - Premijerka Liz Tras obećala je u srijedu voditi Britaniju "kroz luju" i transformisati privredu, boreći se da vrati svoju vlast nad pobunjenom strankom nakon haotičnog prvog mjeseca na vlasti.

Obraćajući se konzervativnim zastupnicima i članovima na godišnjoj konferenciji zasjenjenoj internim prepirkama i zbrkom oko politike, Trasova je rekla da se stranka mora ujediniti kako bi pokrenula stagnirajući rast i uhvatila se u koštac s brojnim problemima s kojima se Britanija suočava.

Međutim, do sada je njen neuspješan pokušaj smanjenja poreza za 45 milijardi funti i povećanja državnog zaduživanja izazvao previranja na tržištima i u njenoj stranci, a ankete javnog mnijenja upućivale su na izborni kolaps, a ne na medeni mjesec za novu čelnicu.

"Okupljamo se u vitalnom trenutku za Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovo su burni dani", rekla je Trasova, misleći na pandemiju Kovid-19, krizu u Ukrajini i smrt najduže vladajućeg britanskog monarha, kraljice Elizabete.

Trasova je rekla da u ovim teškim vremenima moraju pojačati snage. Dodala je da je odlučna pokrenuti Britaniju, prebroditi kroz oluju i postaviti na jače temelje.

(France24)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije