Svijet

Pratite nas na Google news

Tri zemljotresa za 24 sata u Tihom okeanu

Tri zemljotresa za 24 sata u Tihom okeanu
Foto: Pixabay | Tri zemljotresa za 24 sata u Tihom okeanu
Tanjug

MOSKVA - U blizini Kurilskih ostrva registrovan je treći zemljotres u posljednja 24 sata jačine 4,6 stepeni, saopštila je Geofizička službe Ruske akademije nauka.

"Zemljotres se dogodio u 19.49 po lokalnom vremenu na dubini od 55 km. Epicentar je bio u Tihom okeanu, 168 kilometara istočno od Kurilskih ostrva", rekli su iz ove službe za Tass.

Kako se navodi, niko nije povrijeđen i ne postoji prijetnja od cunamija.

Ranije danas, Evropsko-mediteranski seizmološki centar registrovao je dva slabija potresa toj oblasti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije