Svijet

Pratite nas na Google news

Tripolijem odjekuju eksplozije

Tripolijem odjekuju eksplozije
Foto: Ilustracija | Tripolijem odjekuju eksplozije
Tanjug

TRIPOLI - Snage Libijske nacionalne armije Halife Haftara koje se nalaze u ofanzivi na Tripoli, vode borbe na oko 10 kilometara od centra grada, javlja turska televizija TRT.

U Tripoliju se čuju eksplozije, a veći dio grada nema struje.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas tokom susreta s predsjednikom Vlade nacionalnog jedinstva Libije Faizom Saradžom, čije snage još kontrolišu Tripoli, da je Ankara spremna da mu pruži svu podršku.

Erdoan je ponovio da Turska može poslati vojsku u Libiju ako dobije poziv od Vlade nacionalnog jedinstva.

Snage generala Halife Haftara nalaze se u ofanzivi čiji je cilj zauzimanje Tripolija koji kontrolišu pristalice Vlade koju su priznale UN, prenosi Sputnjik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije