Svijet

Troje mrtvih u napadu nožem u Redingu

Troje mrtvih u napadu nožem u Redingu
Foto: Tanjug/AP | Troje mrtvih u napadu noževima u Redingu

LONDON - Tri osobe su ubijene, a tri ozbiljno povrijeđene sinoć u napadu nožem u parku u u južnom engleskom gradu Redingu, saopštila je danas britanska policija, ističući da incident za sada ne tretira kao terorizam.

Policija je saopštila da je na licu mjesta uhapsila jednog muškarca zbog sumnje da je umiješan u napad.

"Sky news" javlja da se napad dogodio sinoć na mjestu gdje je ranije tokom dana održan antirasistički protest podrške demonstracijama širom SAD povodom ubistva Afroamerikanca Džordž Flojda.

Rojters prenosi da je jedan od učesnika protesta na Facebooku objavio da se incident dogodio nekoliko sati poslije protesta i da među povređenima nema demonstranata.

Na video snimku objavljenom na Twitteru vide se ljekari hitne pomoći kako ukazuju pomoć najmanje tri osobe koje krvare na zemlji u parku u Redingu, dodaje Rojters.

Predstavnik lokalnih vlasti u Redingu Džejson Brok apelovao je na građane da izbjegavaju centar grada.

Iz lokalne policije su apelovali na građane i da izbjegavaju spekulisanje o ovom incidentu i da ne prosljeđuju video snimke ili fotografije incidenta na društvenim mrežama.

Rojters dodaje i da je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla da je duboko uznimirena zbog ovog incidenta i da iščekuje više informacija o tom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije