Svijet

Pratite nas na Google news

Turska bi mogla zatvoriti bazu Indžirlik

Turska bi mogla zatvoriti bazu Indžirlik
Foto: Tanjug/AP | Turska bi mogla zatvoriti bazu Indžirlik
Srna

ISTANBUL - Turska bi mogla da zatvori avio-bazu Indžirlik, u kojoj se nalaze američke nuklearne bojeve glave, kao odgovor na prijetnje sankcijama i na rezoluciju u američkom Senatu kojom se ubistva Jermena u Otomanskom carstvu priznaju kao genocid, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

"Ako to bude potrebno, mi ćemo to i učiniti, zatvorićemo Indžirlik", rekao je Erdoan za televiziju Haber.

On je dodao da bi Turska, ako se ukaže potreba, mogla da zatvori i radarsku bazu Kuredžik.

"Ako nam uvedu sankcije, onda ćemo naravno adekvatno odgovoriti", rekao je Erdoan.

On je naveo da bi turski parlament, kao odgovor američkom Senatu, mogao da proglasi ubistva starosjedilaca Amerike za genocid.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije