Svijet

Pratite nas na Google news

Turska deportovala 11 Francuza pripadnika ID

Turska deportovala 11 Francuza pripadnika ID
Foto: Pixabay | Turska deportovala 11 Francuza pripadnika ID
Tanjug

ANKARA - Turska je deportovala 11 državljana Francuske za koje se sumnja da su članovi grupe Islamska država, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Navodi se da su "strani teroristički borci" vraćeni u svoju matičnu zemlju, ali se ne navode njihovi identiteti.

Prošlog mjeseca, Ankara je pojačala proces vraćanja ljudi koji su osumnjičeni da su strani pripadnici ID iz turskih zatvora ili Sirije, rekavši da Turska "nije hotel" za strane borce, prenosi AP.

Deportovano je više od 60 takvih stranaca, uključujući osumnjičene pripadnike ID iz Sjedinjenih Država, Danske, Njemačke, Irske i Holandije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije