Svijet

Turska turistička agencija nudi "vakcina-ekskurziju" u Srbiju?

Turska turistička agencija nudi "vakcina-ekskurziju" u Srbiju?
Foto: Twitter | Turska turistička agencija nudi "vakcina-ekskurziju" u Srbiju?
N.N.

Turistička kompanija iz Turske u svojoj ponudi odnedavno ima i turistička putovanja u Srbiju u okviru kojih navodno, nakon što obiđete kulturne znamenitosti Beograda, možete dobiti i vakcinu protiv virusa korona.

Istoričar i direktor turskog istraživačkog programa na Vašingtonskom institutu za bliskoistočnu politiku Soner Kagaptaj objavio je jedan takav promotivni letak na svom Twitter profillu.

Na reklami turističke agencije tako stoji da turski građani mogu bez vize u Srbiju. Uz standardne informacije iz ponude koja se tiče smještaja i turističkih aktivnosti stoji da je moguće dobiti prvu dozu vakcine PfizerBiontech u periodu od 23. do 25. aprila, dok je revakcinacija zakazana za period od 14. do 16. maja. Cijena aranžmana, kako stoji na reklami je 799 evra, prenosi Klix.ba.

Na službenoj internet stranici ambasade Srbije u Ankari, međutim, od juče stoji da za sada nema vakcinacije stranih državljana u Srbiji.

"Ambasada želi da obavijesti sve strane državljane (bez dozvole boravka u Srbiji) da strani državljani ne mogu da se vakcinišu u Republici Srbiji. Republika Srbija je trenutno usredsređena na vakcinaciju vlastitih građana, a kao i do sada, nastavićemo da pomažemo svim našim prijateljskim i susjednim zemljama u ovoj borbi protiv virusa korona. Na osnovu velikog broja prijava, obavještavamo strane državljane koji su izrazili interes za vakcinaciju u Srbiji putem e-Uprave, da bez dobijanja poziva i potvrde sa datumom i mjestom za vakcinaciju ne bi trebali sami dolaziti na punktove jer oni neće biti prihvaćeni", stoji u saopštenju ambasade Srbije u Turskoj.

Ako se u narednom periodu pojavi mogućnost vakcinacije stranih državljana bez prijavljenog prebivališta u Srbiji, kažu, javnost će biti obavještena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije