Svijet

Pratite nas na Google news

Turski dronovi ubili 19 sirijskih vojnika

Turski dronovi ubili 19 sirijskih vojnika
Foto: Tanjug/AP | Turski dronovi ubili 19 sirijskih vojnika
Tanjug

DAMASK - U napadu turskih dronova u Idlibu poginulo je 19 pripadnika sirijskih vladinih snaga, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, a prenosi BBC.

Meta napada su bili vojni konvoj i vojna baza u provinciji na sjeverozapadu Sirje u kojoj su ovih dana pojačane borbe između Vladinih snaga i pobunjenika koje podržava Truska.

Turska vojska je juče oborila i dva sirijska aviona, ali su piloti uspjeli da se katapultiraju, a Sirija je saopštila da je oborila tri turska drona.

Sirijska vojska proglasila je vazdušni prostor iznad Idliba zatvorenim za avione i dronove, upozorivši da će oboriti svaku letjelicu koja prekrši zabranu letenja.

Rusija, ključni saveznik sirijske vlade, upozorila je da ne može da garantuje bezbjednost turskih aviona nad vazdušnim prostorom Sirije.

Tenzije u Idlibu eskalirale su prošle nedjelje kada su u vazdušnom napadu poginula 33 turska vojnika nakon čega je Ankara saopštila da više neće sprečavati migrante na putu ka Evropskij uniji.

Sirijska vojska uz pomoć Rusije pokušava da povrati kontrolu nad Idlibom, jednom od posljednjih teritorija u kojoj uporište imaju pobunjenici koje podržava Turska.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije