Svijet

Pratite nas na Google news

Tusk: Bregzit jedna od najvećih grešaka

Tusk: Bregzit jedna od najvećih grešaka
Foto: Tanjug/AP | Tusk: Bregzit jedna od najvećih grešaka
Srna

LONDON - Bregzit je jedna od najvećih grešaka u istoriji Evropske unije, izjavio je bivši predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

On je, u prvom intervjuu nakon isteka mandata na funkciji predsjednika Evropskog savjeta za "Gardijan", rekao da je Bregzit najbolnije i najtužnije iskustvo tokom pet godina koje je proveo na čelu tog tijela EU.

Tusk je istakao da bi bilo bolje da se Bregzit nije dogodio, prenio je britanski list "Ekspres".

Bivši predsjednik Evropskog savjeta branio je ideju održavanja drugog referenduma o Bregzitu u Velikoj Britaniji, odbacujući tvrdnje pojedinih lidera EU da bi u slučaju da Britanci odbace izlazak iz Unije došlo do još većih podjela u zemlji i da bi takav ishod blokirao mogućnost bloka da donosi odluke.

"Jedina razlika bi bila ta što bi oni i dalje bili ovdje. Ionako će biti podijeljeni 50 prema 50. Čista je iluzija misliti da je lakše izgraditi dobre odnose sa Velikom Britanijom kada ne budu u EU", naglasio je Tusk.

Tusk je okrivio bivšeg premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona zbog "greške" koju je napravio organizujući održavanje referenduma na kojem "nije imao šanse da pobijedi".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije