Svijet

U Holandiji uključen crveni meteoalarm nakon devet godina

U Holandiji uključen crveni meteoalarm nakon devet godina
Foto: Tanjug/AP | U Holandiji uključen crveni meteoalarm nakon devet godina

AMSTERDAM - U Holandiji je na snazi crveni meteoalarm zbog najavljenih snježnih padavina i jakog vjetra, a to je prvo vremensko upozorenje izdato poslije devet godina.

Vlada je danas apelovala da stanovništvo ostane kod kuće nakon što je nacionalni meteorološki institut izdao crveni meteoalarm i upozorio da se očekuje ledeni vjetar koji će duvati brzinom od 90 kilometara na čas, kao i oko 20 centimetara snijega.

Meteorolozi upozoravaju na snježne nanose na putevima i smanjenu vidljivost.

Sve lokacije na kojima se provodi testiranje za virus korona sutra će biti zatvorene, željeznički saobraćaj sveden na minimum, a veliki supermarketi otkazali su isporuke zbog opasnih vremenskih prilika.

Svi profesionalni fudbalski mečevi sutra su otkazani, a gradska vlast Amsterdama zatvorila je sve kanale kako bi omogućila klizanje kasnije ove sedmice. Na aerodromu Šipol upozoravaju na kašnjenja.

Naredba o ostanku kod kuće samo je još jedna mjera pored opšte blokade koja je na snazi u okviru koje su već nekoliko sedmica zatvorene sve prodavnice, restorani, barovi i druga javna mjesta okupljanja.

Građanima je savjetovano da ograniče putovanja u vrijeme korone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije