Svijet

U Indiji greškom ubijeno najmanje 14 civila

U Indiji greškom ubijeno najmanje 14 civila
Foto: Tanjug/AP | U Indiji greškom ubijeno najmanje 14 civila

GUVAHATI - Najmanje 14 civila i jedan pripadnik službe obezbjeđenja greškom su ubijeni kada je indijska vojska otvorila nasumičnu vatru u sjeveroističnoj državi Nagaland, saopštili su danas državni i vojni zvaničnici.

Napad se desio u okolini sela Oting, na granici sa Mjanmarom, tokom operacije spcijalih indijskih snaga protiv pobunjenika. Pucnjava je počela kada je prolazio kamion sa oko 30 radnika u rudniku.

Indijski ministar unutrašnjih poslova Amit Šah izjavio je da je "užasnut" povodom vijesti o ubistvima civila u tragediji koja se desila sinoć.

Glavni ministar Nagalanda Neifiju Rio rekao je Rojtersu da će biti provedena istraga i krivci kažnjeni. On je dodao da se dogodio propust obavještajne službe.

U napadu je povrijeđeno najmanje 12 civila i nekoliko pripadnika snaga bezbjednosti, saopštio je zvaničnik federalnog Ministarstva odbrane u Nju Delhiju.

Lokalno stanovništvo u Nagalandu često optužuje vojne snage da pogrešno napadaju civile u svojim operacijama protiv pobunjeničkih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije