Svijet

U Njemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa

U Njemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa
Foto: Tanjug/AP | U Njemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa

BERLIN - U Njemačkoj je potvrđen prvi slučaj koronavirusa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja ove zemlje.

Kako piše DW, muškarac koji je zaražen koronavirusom je iz Starnberga u blizini Minhena i kako javljaju zdravstveni službenici, trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

Iz Ministarstva zdravstva su u izjavi istakli da je zaraženi muškarac u izolaciji i da trenutno ne postoji opasnost od dalje zaraze.

"Ljudi koji su bili u kontaktu sa pacijentom obaviješteni su o mogućim simptomima i mjerama koje trebaju preduzeti", navedeno je u izjavi.

Najavljeno je da će biti sazvana i konferencija za medije na kojoj će biti iznesene detaljnije informacije.

Podsjetimo, broj smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom u Kini povećan je na 106, dok je broj zaraženih gotovo udvostručen za samo jedan dan.

U Kini je do 27. januara potvrđeno 4.515 slučajeva zaraze koronavirusom, a taj broj je dan ranije iznosio 2.835. Kineske vlasti su uvele oštrije restrikcije putovanja, a u nekim gradovima je nošenje maske obavezno.

Grad Vuhan je epicentar virusa koji se proširio širom Kine i izvan nje. Vuhan je u izolaciji te je zabranjen ulazak u grad i izlazak iz njega.

Koronavirus uzrokuje tešku akutnu infekciju respiratornog sistema i upalu pluća, a zasad nema specifičnog lijeka ni vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije