Svijet

Pratite nas na Google news

U Poljskoj zaplijenjeno dvije tone kokaina iz Kolumbije

U Poljskoj zaplijenjeno dvije tone kokaina iz Kolumbije
Foto: Ilustracija | U Poljskoj zaplijenjeno dvije tone kokaina iz Kolumbije
Srna

VARŠAVA - Pripadnici bezbjednosnih snaga Poljske zaplijenili su dvije tone kokaina iz Kolumbije u vrijednosti od oko 510 miliona dolara, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

On je na konferenciji za novinare u Varšavi rekao da se radi o najvećoj količini narkotika koja je zaplijenjena u posljednjih 30 godina.

Moravjecki je dodao da je privedeno nekoliko osumnjičenih, među kojima je četvoro Kolumbijaca, dvoje Poljaka i jedan državljanin Irana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije