Svijet

U eksploziji u Poljskoj poginule četiri osobe

U eksploziji u Poljskoj poginule četiri osobe
Foto: Depositphotos | U eksploziji u Poljskoj poginule četiri osobe

Četiri osobe su poginule, a sedam se vodi kao nestalo u rudniku uglja na jugu Poljske, rekao je visoki vladin zvaničnik, nakon što je vlasnik rudnika rekao da je najvjerovatnije rano jutros došlo do eksplozije metana.

Vlasnik rudnika kompanija "ЈSV" saopštila je da se vjerovatna eksplozija u rudniku uglja Pniovek u Pavlovicama dogodila nešto poslije ponoći na dubini od 1.000 metara. U jami su se u tom trenutku nalazila 42 rudara, od kojih je 21 prevezen u bolnicu.

"To je veoma žalosna informacija. Četiri rudara su poginula u eksploziji u rudniku Pniovek, u toku je potraga za sedam rudara. Saučestvujem u bolu i molim se zajedno sa porodicama nastradalih", rekao je zamjenik premijera Јacek Sasin na "Twitteru".

Većina povrijeđenih zadobila je opekotine, rekli su ljekari novinarima.

Kompanija je saopštila da 13 timova radi na spasavanju rudara, ali da su sada te aktivnosti privremeno stopirane.

"Akcija spasavanja je privremeno obustavljena sve dok se barijera od prašine, koja štiti bazu spasavanja od eksplozije metana, ne obnovi", navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor navodi da porodicama stradalih rudara pomažu psiholozi.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki rekao je da su njegove "misli i molitve" sa porodicama rudara i da će otputovati u to područje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije