Svijet

Izvučena još dva tijela, u nedjelju rušenje preostalog dijela zgrade u Majami Biču

Izvučena još dva tijela, u nedjelju rušenje preostalog dijela zgrade u Majami Biču
Foto: Tanjug/AP | U nedjelju rušenje i preostalog dijela zgrade u Majami Biču, traga se za još 126 ljudi

MAJAMI - Još dvije stradale osobe pronađene su danas u ruševinama zgrade u Majamiju, naveli su zvaničnici, pa je ukupan bilans do sada poginulih porastao na 24.

I dalje se 124 osobe vode kao nestale, a spasilačke operacije se nastavljaju više od nedelju dana nakon što se stambena zgrada srušila u naselju Surfsajd kod Majamija, preneo je Rojters.

U međuvremenu, vatrogasna služba Majamija saopštila je porodicama ljudi, koji se vode kao nestali u ruševinama zgrade, da se za sutra planira rušenje ostataka ovog objekta.

Tokom nedelje pojačale su se zabrinutosti da bi oštećena konstrukcija mogla sama da se sruši, čime bi mogle da budu ugrožene ekipe na terenu i dodatno se iskomplikuje potraga za nastradalima, prenosi AP.

Pomoćnik šefa vatrogasne službe saopštio je porodicama da će zgrada biti srušena kao prioritetni zadatak u toku sutrašenjeg dana, ali je upozorio na opasnosti operacije, pošto stručni timovi treba da uđu u objekat kako bi postavili eksploziv.

Približavanje uragana Elsa sa Karipskog mora takođe izaziva zabrinutost da bi snažni vjetrovi, koji se očekuju na južnoj Floridi do nedjelje ili ponedjeljka, mogli dodatno destabilizovati ostatake urušene zgrade.

Gradonačelnica okruga Majami-Dejd Danijela Levin Kava potvrdila je danas da je potpisala nalog za rušenje preostalog dijela zgrade zbog nestabilnosti.

Zgrada u Surfsajdu, kod Majami Biča srušila se 24. juna, a uzrok nesreće još nije poznat, ali mediji navode da je objekat imao strukturalna oštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije