Svijet

U požaru poginuli majka i šestoro djece

U požaru poginuli majka i šestoro djece
Foto: Tanjug/AP | U požaru poginule majka i šestoro djece

VAŠINGTON - Majka i njeno šestoro djece, među kojima i jednogodišnja beba, poginuli su u požaru koji je izbio u njihovoj kući u američkoj saveznoj državi Misisipi.

Otac je jedini preživio požar koji je "progutao" njihov dom u gradu Klinton. On je prevezen u bolnicu zbog zadobijenih opekotina drugog stepena i udisanja dima.

Uzrok izbijanja požara za sada nije poznat.

Lokalni zvaničnici su izjavili da ne sumnjaju da je u pitanju namjerno izazvan požar, dodajući da su električne instalacije mogući uzrok.

Drvena kuća izgrađena je oko 1951. godine, a na pojedinim prozorima bile su postavljene rešetke, što je moguće jedan od razloga što porodica nije mogla da pobjegne.

Majka (33) je bila učiteljica i imala je petoro djece, pet dečaka i jednu djevojčicu, koja su imala između jedne i 15 godina.

Petoro djece pronađeno zajedno je u jednoj sobi, dok su majka i još jedno dijete pronađeni u drugoj spavaćoj sobi, izjavio je šef vatrogasne službe Džef Blekledž, objavio je Njujrok tajms.

Otac je povrijeđen dok je pokušavao da spasi porodicu, dodao je on.

Vatrogascima je trebalo 40 minuta da pod kontrolu stave požar koji je izbio u subotu pola sata poslije ponoći, navodi BBC.

Klinton, mjesto sa oko 26.500 stanovnika, udaljeno je 16 kilometara od glavnog grada Džeksona.

AP dodaje da je najmlađa žrtva bila jednogodišnja Felisiti Prisli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije