Svijet

"U rukama terorista se nalazi opasno oružje"

"U rukama terorista se nalazi opasno oružje"
Foto: N.N. | U rukama terorista se nalazi opasno oružje

​Ankara za sada nije realizovala uslove sporazuma o Siriji koji je postignut u Sočiju prije više od godinu dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodavši da teroristi u svojimrukama imaju opasno oružje.

"Za sada nisu ispunjene obaveze iz Sporazuma u Sočiju koji su prije godinu dana potpisala dva predsjednika i u kojem se govori da upravo Turska treba da osigura razdvajanje (terorista i opozicije), povlačenje teškog naoružanja i tako dalje", rekao je Peskov televiziji "Rusija 1".

Međutim, teroristi u Siriji su i dalje „odlično naoružani“ i dobijaju vrlo opasnu vojnu tehniku, što onemogućava normalizaciju situacije.

On je dodao da bi samit Rusije, Turske, Francuske i Njemačke o Siriji mogao biti održan čim se usaglase rasporedi lidera tih država.

U poslijednje vrijeme između Moskve i Ankare postoje nesuglasice o Idlibskoj zoni deeskalacije, gdje je zaoštrena situacija.

Turska je optužila sirijske snage i njihove saveznike da bombarduju civilne objekte i pozicije turske vojske u Idlibu i zatražila od Damaska da povuče snage iz zone deeskalacije. Ruska vojska je saopštila da sirijska vojska samo odgovara na napad militanata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije