Svijet

U sudaru voza i autobusa u Pakistanu 19 mrtvih

U sudaru voza i autobusa u Pakistanu 19 mrtvih
Foto: Tanjug | U sudaru voza i autobusa u Pakistanu 19 mrtvih

KARAČI - U sudaru voza i autobusa na neobiljženom pružnom prelazu, juče je poginulo je 19, a povrijeđeno 28 ljudi, saopštio je načelnik lokalne policije na jugu Pakistan, prenosi AP.

Lokalni policijski načelnik, Irfan Ali Smu, izjavio je da je vozač autobusa kriv za nesreću jer je pogrešno procijenio udaljenost i brzinu voza.

Nesreća se dogodila u oblasti Rohri, oko 470 kilometara sjeverno od prestonice Karačija.

Autobus se potpuno raspao od siline udara, a pripadnici spasilačkog tima su tokom noći, uz velike napore, tragali za tijelima poginulih razbacanim i do 400 metara od pružnog prelaza i spašavali povrijeđene putnike voza i autobusa.

Nekoliko povrijeđenih je u kritičnom stanju.

Kasno sinoć, predstavnik pakistanske željeznice Tarik Kolači je saopštio da je evidentirano više povređenih, ukupno 43, a novinar AP ukazuje da ovakve nepodudarnosti nisu rijetkost u Pakistanu.

Ni ovakve nesreće nisu rijetkost u Pakistanu, a najčešći uzroci su nepoštovanje bezbjednosnih standarda, oskudna signalizacija i loši vozači.

U prošlogodišnjem požaru u vozu u Pendžabu, izazvanom eksplozijom gasa u kuhinji, poginulo je 74 ljudi.

Preživjeli putnici nesreće u Pandžabu su posvjedočili da je vozu bilo potrebno oko 20 minuta da se zaustavi nakon eksplozije, navodno zbog problema sa sistemom za kočenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije