Svijet

U zatvoru umro serijski ubica "Čudovište iz Ardena"

U zatvoru umro serijski ubica "Čudovište iz Ardena"
Foto: Image by Ichigo121212 from Pixabay | U zatvoru umro serijski ubica "Čudovište iz Ardena"

Mišel Furnire, jedan od najzloglasnijih serijskih ubica, umro je u zatvorskoj bolnici u 79. godini života, nakon skoro 20 godina provedenih iza rešetaka, dok njegova supruga i suučesnica u stravičnim zločinima i dalje služi svoju kaznu, objavio je u ponedjeljak javni tužilac.

Furnire, kojeg su mediji prozvali “Čudovište iz Ardena”, osuđen je 2008. za silovanje ili pokušaj silovanja te ubistvo sedam djevojčica i djevojaka između 12 i 22 godine.

Njegov ubilački pohod trajao je više od decenije, od 1987. do 2001.

Služio je dvije kazne doživotnog zatvora nakon što ga je sud 2018. osudio na doživotni zatvor zbog ubistva partnerke jednog mafijaša.

Furnire, koji je bio opčinjen nevinim djevojčicama, uhapšen je 2003. nakon što je 13-godišnjakinja uspjela pobjeći iz kombija i pozvati policiju.

Većinu zločina počinio je u području Ardena, sjevernoj Francuskoj i Belgiji.

U hvatanju, mučenju i ubistvima mladih djevojaka pomagala mu je supruga Monike Olivie, koja je bila osuđena na 28 godina zatvora, gdje se još uvijek nalazi.

Francuska štampa ih je nazvala "dijaboličnim, pedofilskim parom".

Policija je više puta propustila da uhvati Furnirea, a lekcije koje je naučila pomogle su u reformi postupanja prilikom istrage serijskih ubistava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije