Svijet

Ubijao žene pa ih crtao, sada objavljeni crteži svih žrtava

Ubijao žene pa ih crtao, sada objavljeni crteži svih žrtava
Foto: Screenshot | Ubijao žene pa ih crtao, sada objavljeni crteži svih žrtava

FBI je objavio crteže ubijenih žena koje je nacrtao Semjuel Litl, muškarac koji ih je ubio i koji bi mogao da bude najgori serijski ubica u američkoj istoriji.

Ovaj 78-godišnji Afroamerikanac priznao je da je ubio čak 90 žena između 1970. i 2005. u nizu američkih saveznih država.

Istražioci kažu da je ciljao "marginalizovane i ranjive žene", primarno prostitutke, zavisnice od droge, kao i transrodne žene. Objavili su crteže jer se nadaju da će pomoću njih biti identifikovane žrtve koje dosad nisu otkrivene.

S obzirom na to da se radilo o, prema raširenoj percepciji, "problematičnim ženama", njihova smrt često nije budila naročitu sumnju policije, posebno zato što Litl nije pri ubistvima koristio oružje.

Ovaj bivši profesionalni bokser umjesto toga bi nokautirao svoje žrtve, a potom ih zadavio. Često nije bilo očiglednih znakova koji bi ukazivali na ubistvo, prenosi "Index.hr".

"Bez znakova uboda ili rana od metaka, mnoge od ovih smrti nisu bile klasifikovane kao ubistva, već kao predoziranja drogom, nesreće ili prirodne smrti", stoji u izvještaju FBI od prošle godine.

Litl je prvi put uhvaćen tek 2012. godine, nakon što je uhapšen zbog posjedovanja droge u skloništu za beskućnike u Kentakiju, a potom izručen u Kaliforniju. Tamo je nad njim izvršena DNK analiza koja ga je povezala sa uzorcima DNK sa mesta tri ubistva izvršenih između 1987. i 1989 u okrugu Los Anđeles.

I prije nego što je optužen za prva ubistva, ovaj bivši bokser prikupio je bogati dosije u rasponu od čak 56 godina - uglavnom za napade na žene, vršio provale, oružane pljačke i posjedovanje droge, javlja "New York Post".

Osuđen je 2014. godine za ova tri ubistva, uz trostruku doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja, ali kako se ispostavilo, to je bio tek početak.

Pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije