Svijet

Pratite nas na Google news

Ubijen jedan Palestinac, 170 ranjeno

Ubijen jedan Palestinac, 170 ranjeno
Foto: Tanjug | Ubijen jedan Palestinac, 170 ranjeno
N.N.

GAZA - Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca, a ranili najmanje 170 demonstranata u Pojasu Gaze, rekli su palestinski bolnički izvori.

Ovim je broj poginulih Palestinaca tokom protesta na granici Gaze i Izraela, koji traju od 30. marta, povećan na 44. 

Ubijeni Palestinac protestovao je istočno od Kan Junisa na jugu Gaze, rekli su bolnički izvori, dodajući da je još sedam lica u kritičnom stanju, uključujući jednog 16-godišnjaka koji je ranjen u lice. 

Organizatori protesta pod nazivom "Veliki marš povratka" očekuju narednih dana desetine hiljada stanovnika Gaze na granici. 

Vrhunac protesta je petkom, a centralni dan očekuje se 15. maja, koji Palestinci nazivaju "nakba" ili "katastrofa", kada se obilježava raseljavanje stotine hiljada Palestinaca u vrijeme stvaranja države Izrael 1948. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije