Svijet

Pratite nas na Google news

Ubijen lider Islamske države u Avganistanu

Ubijen lider Islamske države u Avganistanu
Ubijen lider Islamske države u Avganistanu
Tanjug

VAŠINGTON - Lider Islamske države u Avganistanu Abdul Hasib ubijen je u operaciji koju su 27. aprila zajednički izvele avganistanske snage i američki specijalci u pokrajini Nangarhar, saopštio je danas Pentagon.

Kako se navodi, Hasib je bio među nekoliko visoko rangiranih lidera ID u Avganistanu koji su ubijeni u toj operaciji, prenosi AP.

General američkih snaga u Avganistanu Džon Nikolson kazao je da je Hasib drugi lider ID u Avganistanu koji je ubijen u posljednjih devet meseci.

Vjeruje se da je Hasib organizovao niz smrtonosnih napada na tlu Avganistana, uključujući i napad na glavnu vojnu bolnicu u Kabulu 8. marta u kojem je ubijeno hiljade ljudi.

"Ova uspješna zajednička operacija još je jedan važan korak u našoj neumornoj kampanji za pobedu nad ID 2017. godine", rekao je Nikolson.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije