Svijet

Pratite nas na Google news

Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela

Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela
Foto: mexiconewsdaily.com | Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela
Srna

MEKSIKO SITI - Šefica ozloglašenog meksičkog kartela Marija Gvadalupe Lopez Eskvivel (21), poznatija pod nadimkom La Katrina ubijena je u pucnjavi sa meksičkom policijom i vojskom.

Na fotografijama napravljenim tokom pucnjave vidi se prestrašena djevojka čije su lice i odjeća prekriveni krvlju, i policajac koji joj govori da se smiri, prenosi britanski San.

La Katrina je bila osumnjičena da je jedna od šefica kartela Jalisco New generation i poznata po snimcima sopstvenih oblina i oružja koje je objavljivala na društvenim mrežama.

Predvodila je kartel u pucnjavi sredinom oktobra u jednoj od meksičkih država, a sumnjiči se i za brojna ubistva i otmice.

U trenutku okršaja sa vojskom i policijom ona se nalazila u skloništu sa još nekoliko članova kartela.

Pretpostavlja se da se pridružila kartelu 2017. godine kada se zaljubila u jednog drugog lidera kartela Migela ElM2 Fernandeza koji je prilikom racije uhapšen zajedno sa još nekoliko članova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije