Svijet

Ugašen veći dio požara u Svjetskom trgovinskom centru

Ugašen veći dio požara u Svjetskom trgovinskom centru
Foto: Tanjug/AP | Ugašen veći dio požara u Svjetskom trgovinskom centru

HONG KONG - Veći dio velikog požara koji je izbio danas u Svjetskom trgovinskom centru u Hong Kongu, a oko 300 ljudi bilo je zarobljeno na krovu zgrade je ugašen.

Požar je prijavljen nešto poslije podneva po lokalnom vremenu i za samo pola sata okarakterisan je kao incident trećeg stepena, javlja "Saut Čajna Morning Post".

Takođe, mediji navode da se najmanje 13 osoba povređeno u zgradi koja broji čak 38 spratova. Vlasti navode da je evakuisano oko 1.250 osoba, uključujući i ljude koji su bili zatočeni na krovu gde su pobegli od vatrene stihije.

Nadležni su saopštili da su uspjeli da ugase veći dio požara, prenosi B92.

Jedan od radnika koji je radio na renoviranju objekta, istakao je da je "unutra kao da ste u nekom lavirintu".

Policija je saopštila da je jedna 60-godišnja žena hospitalizovana u polusvjesnom stanju zbog toga što se nagutala dima, a da se još dvije osobe ne osjećaju dobro.

Vatrogasci su koriste posebne produžene merdevine kako bi došli do zatočenih ljudi.

Mediji navode da je požar nastao u sobi sa osiguračima.

Menadžerka restorana na 12. spratu opisala je kako je uspjela da pobjegne pošto je počeo požar. Kako je istakla, u trenutku požara, oni su servirali 80 obroka.

"Oko 12.45 sati (po lokalnom vremenu) primjetili smo dim kako se spušta niz stepenice. Zvali smo menadžere, ali nismo dobili odgovor. Ubrzo smo skupili mušterije, uzeli peškire i evakuisali se. Morali smo da se sagnemo, jer se dim gomilao na stepenicama", objasnila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije