Svijet

Ugašena vatra na ruskom nosaču aviona

Ugašena vatra na ruskom nosaču aviona
Foto: Tanjug/AP | Ugašena vatra na ruskom nosaču aviona

MOSKVA - Službe za hitne intervencije ugasile su požar koji je izbio na ruskom nosaču aivona "Admiral Kuznjecov", javile su danas ruske agencije.

Vatra je izbila juče, a poginula je najmanje jedna osoba, objavila je ruska Sjeverna flota, čije je sjedište u Murmansku.

Agencije TASS i RIA navode da je rano jutros ugašen plamen glavnog požara i da vatrogasci tragaju za skrivenim žarištima.

Deset ljudi juče je hospitalizovano zbog udisanja dima tokom požara na ogromnom brodu usidrenom u brodogradilištu "Zvezdočka" u Murmansku.

Pored pogibije jednog pripadnika mornarice, još jedan se vodi kao nestao nakon što je sišao u zapaljeni dio broda, prenio je AFP.

Nesreća se desila tokom obavljanja popravki koje su započete u aprilu 2018. godine. U oktobru prošle godine desio se još jedan incident, kada je kran pao na palubu broda, a tada je poginuo jedan radnik.

List "Komersant" piše da je požar izbio kada je vrući metal pao kroz jedan otvor i došao u dodir sa gomilom đubreta na donjoj palubi.

Alarm na brodu je bio isključen tokom servisiranja, zbog čega je vatra dobila priliku da se proširi, piše list pozivajući se na izvore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije