Svijet

Ugledna političarka ubila sina pa prijavila nestanak

Ugledna političarka ubila sina pa prijavila nestanak
Foto: Ilustracija | Ugledna političarka ubila sina pa prijavila nestanak

MOS­KVA - Po­li­ci­ja u As­tra­ha­nu uhap­si­la je Ga­li­nu Mo­ro­zo­vu zbog su­mnje da je krvnički ubi­la svog si­na (12) na­kon svađe.

Pre­ma pi­sa­nju rus­kih me­di­ja, osu­mnjičena za ubis­tvo je po­zna­ta po­li­tičar­ka, ko­ja se kan­di­do­va­la za gra­do­načel­ni­ka i bi­la po­sla­ni­ca u re­gi­onal­noj Du­mi.

Ona je, na­vo­dno, pri­zna­la zločin i po­li­ci­ji po­ka­za­la gdje je sa­kri­la te­go­ve ko­jima je uda­ra­la svog si­na dok ni­je iz­da­hnuo, kao i gdje je sa­kri­la nje­gov mo­bil­ni te­le­fon pri­je ne­go što je po­li­ci­ji pri­ja­vi­la nje­gov na­vo­dni nes­ta­nak.

Su­mnja se da je po­li­tičar­ka si­na ubi­la počet­kom mar­ta ta­ko što ga je uda­ri­la te­gom na­kon svađe i za­da­la mu smrto­no­sne po­vre­de. Po­tom je po­li­ci­ji pri­ja­vi­la nje­gov nes­ta­nak. Ti­je­lo ma­li­ša­na pro­nađeno je 19. ju­na, za­zi­da­no u te­me­lju kuće nje­go­vog sta­ri­jeg bra­ta.

Maj­ka je, na­ime, 4. mar­ta po­zva­la po­li­ci­ju i sa­op­šti­la da se njen sin ni­je vra­tio iz ško­le. Usli­je­di­la je op­sežna po­tra­ga za dječakom, ali bez us­pje­ha. Pošto da­ni­ma dje­te­tu ni­su mo­gli da uđu u trag, po­li­ci­ja je sa­op­šti­la da se su­mnja da je ma­li­šan otet ili ubi­jen. Na­kon vi­še od tri mje­se­ca po­tra­ge nje­go­vo ti­je­lo na­šli su za­ko­pa­no u te­me­lju kuće nje­go­vog sta­ri­jeg bra­ta.

Mo­ro­zo­va i njen su­prug su, dok je tra­ja­la is­tra­ga, vi­še pu­ta za­va­ra­li trag po­li­ci­ji, go­vo­reći da su svog si­na vi­dje­li na si­gur­no­snoj ka­me­ri ka­ko se "mo­ta oko kuće", ali sva­ki put ka­da bi kre­nu­li da ga traže ne bi ga pro­na­šli.

Još ni­je po­zna­to ka­ko je di­je­te za­vrši­lo za­zi­da­no u te­me­lju kuće. Pre­dmet ko­jim je počinjen zločin kao i mo­bil­ni te­le­fon dječaka pro­nađeni su na dnu ri­je­ke.

Inače, Mo­ro­zo­va ima još je­dnog sta­ri­jeg si­na i dvi­je kćer­ke. Za zločin, ko­ji se ka­ra­kte­ri­še kao ubis­tvo ma­lo­lje­tni­ka, pre­ma rus­kom za­ko­nu, može do­bi­ti do de­set go­di­na za­tvo­ra, ali i bi­ti osuđena na doživo­tnu ro­bi­ju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije