Svijet

Pratite nas na Google news

Ukrajina: Likvidiraćemo LNR i DNR

Ukrajina: Likvidiraćemo LNR i DNR
Foto: Ilustracija | Ukrajina: Likvidiraćemo LNR i DNR
N.N.

KIJEV - Administracije samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR) će biti likvidirane, kada Ukrajina preuzme kontrolu nad granicom sa Rusijom u Donbasu, saopštio je televiziji ATR šef diplomatije Ukrajine Dmitrij Kuleba.

"Mi nećemo voditi pregovore sa njima. Samim tim one nemaju nikakve perspektive u budućem procesu stabilizacije. Ako bude uspostavljena bezbjednost na toj teritoriji, biće pokrenut sistem povlačenja snaga, ustanovljena kontrola na granici, gdje je onda mjesto tim okupacionim administracijama? Odgovor je - nigdje", rekao je Kuleba.

On je prokomentarisao i "plan B", na koji je predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski obećao da će preći u slučaju da tokom ove godine ne bude riješen konflikt u okviru Minskog sporazuma.

Prema riječima Kulebe, ukrajinske vlasti ne bi željele da ga primjenjuju. On pri tome nije komentarisao šta je tačno predviđeno tim planom.

Diplomata je naglasio da se bez konstruktivne pozicije Rusije u pregovorima ne može postići pozitivan rezultat rješavanja konflikta.

"Zato ostaje pitanje, kojim instrumentima se Rusija može natjerati da bude konstruktivnija za ovo kratko vrijeme", primjetio je Kuleba.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, nastupajući u februaru na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti, izjavio da namjerava da u oktobru organizuje lokalne izbore na cijeloj ukrajinskoj teritoriji, uključujući Donjecku i Lugansku oblast.

(Sputnjik)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije