Svijet

Ukrajina uputila protest Rusiji zbog Putinove posjete Krimu

Ukrajina uputila protest Rusiji zbog Putinove posjete Krimu
Foto: Tanjug/AP | Ukrajina uputila protest Rusiji zbog Putinove posjete Krimu

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je protest ruskoj strani zbog posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Krimu, tokom koje je pratio zajedničke vježbe ruske Crnomorske i Sjeverne flote u Crnom moru.

Ukrajina je uputila notu protesta Rusiji jer smatra da je ta, kako navode, nedogovorena posjeta Putina privremeno okupiranom Krimu s ciljem praćenja nezakonite obuke ruske flote i lansiranja raketa, još jedno grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

U saopštenju ambasade Ukrajine u Srbiji prenosi se da su neprihvatljive posjete ruskih zvaničnika teritoriji Ukrajine u njenim međunarodno priznatim grancama, a da nisu prethodno dogovorene sa ukrajinskom stranom.

To je, ističu, grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uprkos opšte priznatim normama i principima međunarodnog prava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nadgledao je juče sa krstarice Maršal Ustinov zajedničke vježbe ruske Crnomorske i Sjeverne flote u Crnom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije