Svijet

Ukrajinci besplatno parkiraju u Beču: "Ne može biti da oligarsi ne plaćaju"

Ukrajinci besplatno parkiraju u Beču: "Ne može biti da oligarsi ne plaćaju"
Foto: Unsplash/Drew Dau | Ukrajinci besplatno parkiraju u Beču: "Ne može biti da oligarsi ne plaćaju"
Tanjug

BEČ - Vlasti u Beču donijele su odluku da, zbog izbjegličkog talasa iz Ukraine, omoguće vlasnicima vozila ukrajinskih tablica da besplatno parkirati u cijelom gradu.

Međutim, skupa vozila iz Ukrajine, koja su parkirana na ulicama Beča, sve više smetaju Bečlijama.

Sve više Bečlija se žali da im Ukrajinci zauzimaju parking, kojeg je malo u gradu, a uz to i ne plaćaju za to, dok su oni pod teretom visokih cijena goriva i naplate parkiranja.

Još više ih nervira činjenica da je mnogo luksuznih automobila, za koje se mora platiti šestocifrena cifra, sa ukrajinskim registracijama parkirano u Beču.

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u bečkoj skupštini Toni Mahdalik zatražio je od bečkih vlasti da povuku odluku o besplatnom parkiranju za ukrajinske automobile.

"Kada šetate gradom možete vidjeti govoto samo luksuzna vozila sa ukrajinskim tablicama, koja stoje nedjeljama. Ne može biti da oligarsi ne plaćaju parking", naglasio je on.

Mahdalik je istakao da izbjeglice koje bježe od rata, a potrebna im je pomoć, ne bježe automobilima, već vozom ili autobusom.

Predložio je da Ukrajinci, koji ne mogu sebi priuštiti parking, dobiju od grada besplatnu mogućnost parkiranja na parkiralištu u Simeringu, gdje se inače odvoze nepropisno parkirana vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije