Svijet

Pratite nas na Google news

Usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor

Usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor
Foto: Ilustracija | Usmrtila dvije osobe, ali neće ići u zatvor
N.N.

FLORIDA - Jedna žena s Floride, u SAD, koja je automobilom udarila grupu biciklista, ubivši dvije osobe, izbjegla je zatvorsku kaznu.

Nikol Vandervajt (34) je ove sedmice izjavila da se neće žaliti na odluku suda okruga Brovard, kojom je zbog "nepažljive vožnje" kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci, plaćanjem sudskih troškova, pohađanjem četvorosatne nastave vožnje i obavljanjem 120 sati društvenog rada, piše lokalni list "San sentinel", prenosi B92.

"Kao da ljudski životi nisu ni važni", rekao je Dani Rodriges, sin bicikliste koga je ona usmrtila automobilom. 

"Nema pravde", dodao je on.

Automobil kojim je upravljala Vandervajt je u novembru 2018. godine na jednom putu naletio na grupu od 15 biciklista iz jednog porodičnog udruženja, saopštile su vlasti. Poginulo je dvoje, a petoro je povrijeđeno.

Vandervajt je rekla vlastima da je bila "rasijana" i ometena odsjajem sunca. Istražitelji su utvrdili da je ona na mjestu gjde je brzina ograničena na 55 milja na sat (88 kilometara), pri udaru vozila automobil brzinom od 66 milja na sat (106 kilometara).

Tužioci su međutim ocijenili da njena nepažnja nije bila na nivou potrebnom za prijavu krivičnog djela ubistva vozilom za šta je nužno da je počinilac pokazao "voljno ili bezobzirno nepoštovanje bezbijednosti".

Najčitanije