Svijet

Velika Britanija: Ruski pukovnik glavni osumnjičeni za napad na Skripalje

Velika Britanija: Ruski pukovnik glavni osumnjičeni za napad na Skripalje
Foto: Ilustracija | Velika Britanija: Ruski pukovnik glavni osumnjičeni za napad na Skripalje

LONDON - Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom pukovniku.

Početkom septembra, britanski tužioci optužili su dvojicu ruskih državljana - Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za trovanje Skripaljevih u martu ove godine, i istakli da vjeruju da su osumnjičeni koristili lažna imena da uđu u Veliku Britaniju.

Dejli telegraf i BBC objavili su da je Čepiga pravo ime Boširova, pozivajući se na pisanje portala Belingket koji se bavi obavještajnim pitanjima, prenosi Rojters.

Kako se navodi, izvor blizak istrazi je izjavio da su istražiteljima poznati pravi identiteti osumnjičenih.

Dejli telegraf prenosi da je Čepiga (39) služio tokom sukoba u Čečeniji i Ukrajini i da je proglašen herojem Ruske Federacije ukazom predsjednika Vladimira Putina 2014. godine.

Londonska policija odbila je da komentarise napise medija, međutim britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson potvrdio je njihovu istinitost na Twitter-u.

"Pravi identitet jednog od osumnjičenih za slučaj u Solzberiju je pokazao da se radi o ruskom pukovniku. Hvala ljudima koji su tako neumorno radili na ovom slučaju", napisao je Vilijamson na Twitter-u, da bi kasnije obrisao taj post.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije