Svijet

Venecuela raspoređuje vojsku na granici sa Kolumbijom

Venecuela raspoređuje vojsku na granici sa Kolumbijom
Foto: N.N. | Venecuela raspoređuje vojsku na granici sa Kolumbijom

KARAKAS - Venecuelanski zvaničnici naredili su raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom, saopštila je danas Strateška operativna komanda Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga.

"Slijedeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmještanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi garantovao mir i bezbjednost građana nakon zatvaranja granice", navodi se u saopštenju na Tviteru, prenijela je agencija Tas s. U četvrtak je predsjednik Maduro naredio zatvaranje granice sa Brazilom, a juče je potpredsjednik Delsi Rodriges naredio privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

Potpredsjednik Rodriges poručio je na Tviteru da su privremeno zatvorena tri granična prelaza u državi Takira, zbog "ozbiljnih i nelegalnih prijetnji" po mir i suverenitet Venecuele koje dolaze od vlade Kolumbije.

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida su planirali da unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha preko sada zatvorenih graničnih prelaza, a koje je poslala administracija američkog predsjednika Donalda Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije