Svijet

Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal: Pijan pipao muškarce?

Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal: Pijan pipao muškarce?
Foto: Tanjug/AP | Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal: Pijan pipao muškarce?
Tanjug

LONDON - Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona bavi se još jednim skandalom nakon što je jedan od funkcionera stranke podnio ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podnio je ostavku u pismu koje je uputio juče Borisu Džonsonu, prenio je AP.

"Previše sam popio u srijedu uveče", naveo je Pinčer u pismu i dodao da je postidio sam sebe i druge ljude, što je posljednje što je želio da uradi i da se zbog toga izvinjava Džonsonu i onima kojih se to tiče.

Ali, on je u svom pismu kazao da će i dalje biti konzervativni poslanik i da će nastaviti da podržava Džonsona iz zadnjih klupa parlamenta.

To je izazvalo bijes opozicije, pa čak i pojedinih poslanika Konzervativne stranke.

Džonson se prvo odupirao pozivima da suspenduje Pinčera iz stranke da bi popustio pritiscima večeras nakon što je uložena zvanična žalba nezavisnom istražnom tijelu.

Portparolka Konzervativne stranke rekla je da se Džonson složio da Pinčer treba da bude suspendovan, što znači da ne može da sjedi u parlamentu među Torijevcima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije