Svijet

Vučić i Mirzijojev prvi strani lideri s Putinom od početka pandemije

Vučić i Mirzijojev prvi strani lideri s Putinom od početka pandemije
Foto: Tanjug/AP | Vučić i Mirzijojev prvi strani lideri s Putinom od početka pandemije

MOSKVA - Ruska agencija Tass danas izvještava o najavljenom susretu ruskog predsjednika Vladimira Putina s Aleksandrom Vučićem koji je doputovao danas u Moskvu i penosi riječi portparola Kremlja Dmitrija Peskova da će susret sa srpskim predsjednikom i predsjednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim, biti prvi Putinov "lični međunarodni sastanak" od širenja virusa korona u Rusiji.

Kako prenosi agencija, ruski predsjednik Vladimir Putin održaće u utorak prve međunarodne sastanke od početka širenja virusa korona u Rusiji, a njegovi sagovornici biće predsjednici Srbije i Uzbekistana.

"Predsjednik će danas razgovarati sa svojim kolegom iz Srbije Vučićem, koji je upravo trijumfalno pobijedio na izborima u Srbiji, nakon čega je predviđen poseban blok posvećen rusko-uzbekistanskim odnosima, sa predsjednikom Uzbekistana Merzijojevom", rekao je portparol Kremlja.

"I Vučić i Mirziojev stigli su u Moskvu povodom vojne parade, koja će biti održana sutra na Crvenom trgu", naveo je Peskov.

Tass podsjeća da je vladajuća Srpska napredna stranka, čiji je lider predsjednik Aleksandar Vučić, ubjedljivo pobijedila na parlamentarnim i lokalnim izborima u nedjelju. I "zbori održani u nedjelju u Srbiji postali su prvi evropski izraz volje nakon pandemije virusa korona. Ranije je Vučićeva administracija najavila da će 23. juna stići u Moskvu u dvodnevnu posjetu, upoznati Putina i prisustvovati paradi Dana pobjede", navodi Tass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije