Svijet

Pratite nas na Google news

Zagađenom hranom trovao beskućnike, razlog je gnusan

Zagađenom hranom trovao beskućnike, razlog je gnusan
Foto: Ilustracija | Zagađenom hranom trovao beskućnike, razlog je gnusan
N.N.

Vilijam Robert Kejbl, 38-godišnjak iz kalifornijskog grada San Andreas optužen je da je zagađenom hranom otrovao osam beskućnika i svakog od njih snimao da bi zabilježio njihove reakcije.

Kako navodi Foks njuz, više njegovih žrtava, od kojih su neke mislile da učestvuju u takmičenju u jedenja ljute hrane, primljeno je u bolnicu.

Prema navodima tužilaštva, Kejbl je u hranu koju je davao beskućnicima stavljao oleosmolu kapsikum, koja je dvostruko snažnijeg dejstva od biber spreja koji koristi policija.

Poslije uzimanja kontaminirane hrane kod žrtava su se javile različite zdravstvene tegobe, poput simptoma napada, problema sa disanjem, povraćanja i jakih bolova u ustima i želucu.

Kejbl je trovanja navodno izveo u maju u mjestu Hantington Bič, da bi krajem tog mjeseca bio uhapšen, a otežavajuća okolnost po njega je to što je jednu maloljetnu osobu naveo da učestvuje u počinjenim radnjama.

Optužnica protiv njega sadrži niz teških krivičnih djela i prekršaja, uključujući i krivična djela trovanja i izazivanje povreda kod starijeg lica, a najviša kazna koja mu može biti izrečena iznosi 19 godina i tri mjeseca zatvora.

Kejbl, koji je zvanično po zanimanju kućni majstor, trenutno se nalazi u pritvoru, a određena mu je kaucija od pola miliona dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije