Svijet

Zaharova: Ko laže, britanski MOD, novinar BBC-a ili Ambasada

Zaharova: Ko laže, britanski MOD, novinar BBC-a ili Ambasada
Foto: Tanjug/AP | Zaharova: Ko laže, britanski MOD, novinar BBC-a ili Ambasada

MOSKVA - Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je danas britansko ministarstvo odbrane i britansku ambasadu u Moskvi da šire laži o incidentu u Crnom moru kada je britanski razarač uplovio u ruske teritorijalne vode.

Ona je uporedila zvanične izjave britanske strane i navode novinara BBC-a, koji je u trenutku incidenta bio na britanskom razaraču i potvrdio da je brod namjerno ušao u ruske teritorijalne vode, prenosi TASS.

"Dakle, ko laže: britansko ministarstvo odbrane, novinar britanskog BBC ili britanska ambasada u Moskvi? Evo odgovora. Ovog puta su to britansko ministarstvo odbrane i britanska ambasada. London je izgubio svoje manire. Savjetujem britanskim partnerima da pokucaju ako žele 'mirno da uđu' sljedeći put", napisala je Zaharova na svom Telegram nalogu.

Moskva je danas saopštila da je britanski razarač ušao u teritorijalne vode Rusije i da je ruska Crnomorska flota ispalila nekoliko hitaca upozorenja.

Sa druge strane, London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije