Svijet

Zaharova: SAD ćute o planovima razmještanja nuklearnih sistema

Zaharova: SAD ćute o planovima razmještanja nuklearnih sistema
Foto: Tanjug/AP | Zaharova: SAD ćute o planovima razmještanja nuklearnih sistema

MOSKVA - Vašington se namjerno ne oglašava povodom planova o razmještanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izvještaja Stejt departmenta naslovljenog sa: "Pridržavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini".

"U izvještaju se ne pominju 'tektonske promjene' na polju evropske bezbjednosti nastale kao posljedica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja", ukazala je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je ocijenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup Stejt departmenta - ciničan.

"Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamijenjena je neprikladnim pokušajima da se optužuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji", predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije