Svijet

Pratite nas na Google news

Zaharova: SAD pripremaju nezakonitu invaziju na Venecuelu

Zaharova: SAD pripremaju nezakonitu invaziju na Venecuelu
Foto: N.N. | Zaharova: SAD pripremaju nezakonitu invaziju na Venecuelu
Tanjug

MOSKVA - Predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova upozorila je danas da je u svakom trenutku moguća još jedna nezakonita američka invazija na Venecuelu, prenosi TAS.

Prije nekoliko dana, naime, saopšteno je da će američke snage bezbjednosti biti raspoređene u Kolumbiji da bi pomogle kolumbijskim snagama.

"Riječ je o nekoliko stotina tzv. vojnih savjetnika. To su ljudi koji su bili angažovani u Avganistanu i ovo je prvi put da se ovakvi specijalci šalju u Latinsku Ameriku. Teško da iko može da povjeruje da će oni pomagati, jer činjenica da su raspoređeni u blizini granice sa Venecuelom upućuje na zaključak da se u svakom trenutku može dogoditi još jedna nezakonita invazija na tu zemlju", ocijenila je Zaharova.

Tokom prethodne operacije planirane za 3. maj američki plaćenici trebalo je da sa kolumbijskim specijalcima uđu u Venecuelu s mora, probiju se do glavnog grada Karakasa, kidnapuju predsjednika Nikolasa Madura i odvedu ga u SAD.

Ta operacija je propala, a učesnici, među kojima i dva državljana SAD, su uhapšeni.

Američki predsjednik Donald Tramp je izjavio da Vašington nema nikakve veze sa grupom koja je uhapšena u Venecueli, kao i da SAD ne bi prikrivale operaciju u Venecueli da su je planirale.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije