Svijet

Zaharova: Ukrajina besramno i nezakonito ometa učešće Rusa na glasanju

Zaharova: Ukrajina besramno i nezakonito ometa učešće Rusa na glasanju
Foto: Ilustracija | Zaharova: Ukrajina besramno i nezakonito ometa učešće Rusa na glasanju

MOSKVA- Ukrajinske vlasti su preduzele nečuvene mjere kada im je postalo očigledno da će Rusi doći i glasati uprkos zastrašivanju Kijeva, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

"Kijevske vlasti su mnogo prije 18. marta počele da zastrašuju državljane Rusije, objavljujući informacije o pogromima i provokacijama na biračkim mjestima u Ukrajini", odgovorila je ona na pitanje novinara.

"Zašto sve to im je potrebno? Odgovor je očigledan. Građani Rusije koji su namjeravali da glasaju u Ukrajini svojim očima vide šta se tamo dešava. Zbog toga je njihov izbor bio očigledan. Takav rezultat ispoljavanja volje ni na koji način nije mogao da odgovara vlastima u Kijevu", istakla je Zaharova.

"Upravo zbog toga je režim savršeno besramno i nezakonito spriječio učešće ruskih građana na glasanju", dodala je ona.

U petak je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo da neće dozvoliti Rusima da uđu u diplomatska predstavništva Ruske Federacije radi učešća na predsjedničkim izborima 18. marta. U saopštenju Ministarstva se navodi da je ova odluka donijeta s obzirom da Rusija namjerava da održi glasanje na Krimu, koji Kijev smatra svojom teritorijom.

Vezana vijest: Ukrajina blokirala pristup ambasadi Rusije u Kijevu

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije