Svijet

Zaharova: Zapad da se ne miješa u rad OPCW u Siriji

Zaharova: Zapad da se ne miješa u rad OPCW u Siriji
Foto: Ilustracija | Zaharova: Zapad da se ne miješa u rad OPCW u Siriji

MOSKVA - Rusija poziva zapadne zemlje da prestanu da se miješaju u rad Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Siriji, izjavila je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je komentarišući navode francuskog ministarstva spoljnih poslova da Rusija i Sirija ometaju rad misije OPCW rekla da je takav stav "iznenađujući".

"Pozivamo zapadne zemlje koje su izvele nelegitimne udare u Siriji da prestanu da manipulišu javnim mnjenjem i da se ne miješaju u rad međunarodnih organizacija", rekla je Zaharova, prenosi TASS.

"Kao prvo Rusija je bila ta koja je zatražila odmah inspekciju OPCW, a kao drugo, ruska strana joj je ponudila svu moguću pomoć", naglasila je ona i dodala da su inspektori sada stigli u Dumu.

Zaharova je primjetila da je inspektorima OPCW trebalo dugo da stignu u Dumu zato što tamo još uvijek ima ekstremista i što su Ujedinjene nacije tražile dodatne bezbjednosne garancije.

"Ne vidim zašto Ministarstvo spoljnih poslova Francuske govori u ime OPCW i njenih inspektora. Da su inspektori imali nekih probvlema oglasili bi se tim povodom", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije