Svijet

Zaharova o slučaju "Skripalj": Antiruski ciljevi Britanije

Zaharova o slučaju "Skripalj": Antiruski ciljevi Britanije
Foto: Arhivska fotografija | Zaharova o slučaju "Skripalj": Antiruski ciljevi Britanije

MOSKVA - London očigledno pokušava da sakrije istinu o slučaju trovanja Skripaljevih i činjenica da je britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo zahtjev za pravnom pomoći ruskog tužilaštva u ovom slučaju samo to potvrđuje, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Stav zvaničnog Londona na najvišem političkom nivou samo dokazuje da britanske vlasti pokušavaju da sakriju istinu, da izbjegnu objektivnu i transparentnu istragu slučaja Skripaljevih tako da pravi uzroci onoga što se dogodilo u Solsberiju nikada nisu utvrđeni", rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, London je svoje odbijanje obrazložio izmišljenim izgovorom da reagovanje na te zahtjeve može da nanese štetu suverenitetu, bezbjednosti, javnom poretku ili drugim velikim interesima Ujedinjenog Kraljevstva, koje "namjerno ignoriše pozive Rusije na saradnju".

"Ovo je još jedan dokaz da London pokušava da postigne antiruske ciljeve u svojoj propagandnoj kampanju u vezi sa takozvanim slučajem Skripalj", rekla je ona, prenio je TASS.

Ona je dodala da "britanska Vlada koristi slučaj Skripaljevih da nastavi sa politikom konfrontacija i pritiska na našu zemlju, stvarajući negativnu sliku i suprotstavljajući se ruskoj politici na globalnoj sceni".

"To su pravi ciljevi britanskih političkih stratega od samog početka", istakla je Zaharova.

Bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj /66/ i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom u martu u Solsberiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije